Vertoning documentaire in Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

Vandaag is de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ tweemaal vertoond in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Meer dan 150 geïnteresseerden hebben de film gezien. Opnieuw dank voor de hartelijke, warme en positieve reacties en goede vragen.

Succesvolle premiere documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’

Vandaag was de première van de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’. Ik wil iedereen van harte bedanken voor de interesse, betrokkenheid en warme reacties. Met een heel fijn gevoel kijk ik terug op deze bijzondere dag en kijk uit naar de voorstellingen aanstaande dinsdag in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Fotografie: Ger Neijenhuijzen

 

Nieuwe baan bij Talpa TV

Per 1 februari 2019 ben ik werkzaam bij Talpa TV. Ik ga aan de slag als crossmediaal journalist en redacteur bij het televisieprogramma ‘Hart van Nederland’ dat tweemaal per dag live wordt uitgezonden op SBS 6.

 

Trailer documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ online

Hieronder is de trailer van de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ te bekijken.

Nieuw seizoen ‘Wij zijn Nijmegen’ van start

Vandaag zijn de opnamen van het vierde seizoen van het online televisieprogramma van de gemeente Nijmegen ‘Wij zijn Nijmegen’ begonnen. Sinds 2016 ben ik redacteur, presentatrice en verslaggeefster van deze maandelijkse reportages waarbij verbinding, bijzondere initiatieven en samenwerken centraal staat.

Laatste opnamen voor documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’

Vandaag vonden de laatste opnamen voor de documentaire ‘Ieder kind verdient een naam’ plaats. Tijdens deze draaidag in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis werd onder andere kinderarts-neonatoloog Marije Hogeveen geïnterviewd. Ook Physician Assistant Milou van Ingen kwam aan het woord.

 

 

Première ‘Ieder kind verdient een naam’ op zondag 17 februari in LUX

De documentaire Ieder kind verdient een naam gaat op zondag 17 februari in première in filmhuis en cultureel podium LUX Nijmegen. Graag wil ik LUX hartelijk bedanken voor het enthousiasme, de medewerking en het beschikbaar stellen van de zaal.

De voorstelling begint om 12.00 uur en is voor genodigden en geïnteresseerden. Mocht je graag bij de première aanwezig willen zijn, stuur dan een mail naar denise@deniseeigenbrood.nl.

 

Referentie van bestuurslid OpDePedalen Floor Minne

“Wij zijn zeer onder de indruk van de documentaire die Denise heeft gemaakt over OpDePedalen 2018, een meerdaags evenement in Frankrijk dat geld inzamelt voor Stichting Make a Memory. Ver voor het evenement heeft Denise samen met het bestuur een plan gemaakt hoe de documentaire eruit zou moeten zien. In deze gesprekken bracht Denise veel ideeën en suggesties naar voren waardoor het plan een duidelijke vorm kreeg. Tijdens het evenement, waarbij ouders die hun kind hebben verloren of betrokken zijn bij deze doelgroep centraal staan, heeft Denise door haar inlevingsvermogen, menselijke vaardigheden, geduld en doelgerichte aanpak zeer efficiënt gewerkt. Dit alles heeft geresulteerd in een documentaire dat onze verwachting overtroffen heeft. De documentaire geeft zeer treffend de doelen van ons evenement weer en is daarmee van zeer grote waarde voor zowel de deelnemers als het evenement.”

Autoprogramma ‘Auto Traa Autonieuws’ gaat door in 2019

Sinds ruim twee jaar presenteer ik het maandelijkse autoprogramma ‘Auto Traa Autonieuws’. Ook in 2019 zal ik maandelijks de kijker kennis laten maken met het nieuwste model van Suzuki of SEAT.

Titel tweede documentaire: ‘Ieder kind verdient een naam’

Afgelopen week zijn de website en Facebookpagina voor de documentaire die ik onlangs heb opgenomen in Tanzania online gegaan. Beide platforms dragen de titel van de film, te weten ‘Ieder kind verdient een naam’.
De titel ‘Ieder kind verdient een naam’ is gebaseerd op het feit dat ouders in Tanzania vanwege het hoge risico op overlijden rondom de geboorte, baby’s vaak niet direct na de geboorte de vooraf bedachte naam durven te geven. Project NICU, het project dat ventraal staat in de film, streeft ernaar dat de babysterfte zodanig daalt, dat ouders vertrouwen krijgen in een toekomst voor hun baby en ze direct na de geboorte een naam durven te geven. De erkenning die elk kind verdient.