Referentie van bestuurslid OpDePedalen Floor Minne

“Wij zijn zeer onder de indruk van de documentaire die Denise heeft gemaakt over OpDePedalen 2018, een meerdaags evenement in Frankrijk dat geld inzamelt voor Stichting Make a Memory. Ver voor het evenement heeft Denise samen met het bestuur een plan gemaakt hoe de documentaire eruit zou moeten zien. In deze gesprekken bracht Denise veel ideeën en suggesties naar voren waardoor het plan een duidelijke vorm kreeg. Tijdens het evenement, waarbij ouders die hun kind hebben verloren of betrokken zijn bij deze doelgroep centraal staan, heeft Denise door haar inlevingsvermogen, menselijke vaardigheden, geduld en doelgerichte aanpak zeer efficiënt gewerkt. Dit alles heeft geresulteerd in een documentaire dat onze verwachting overtroffen heeft. De documentaire geeft zeer treffend de doelen van ons evenement weer en is daarmee van zeer grote waarde voor zowel de deelnemers als het evenement.”

Autoprogramma ‘Auto Traa Autonieuws’ gaat door in 2019

Sinds ruim twee jaar presenteer ik het maandelijkse autoprogramma ‘Auto Traa Autonieuws’. Ook in 2019 zal ik maandelijks de kijker kennis laten maken met het nieuwste model van Suzuki of SEAT.

Titel tweede documentaire: ‘Ieder kind verdient een naam’

Afgelopen week zijn de website en Facebookpagina voor de documentaire die ik onlangs heb opgenomen in Tanzania online gegaan. Beide platforms dragen de titel van de film, te weten ‘Ieder kind verdient een naam’.
De titel ‘Ieder kind verdient een naam’ is gebaseerd op het feit dat ouders in Tanzania vanwege het hoge risico op overlijden rondom de geboorte, baby’s vaak niet direct na de geboorte de vooraf bedachte naam durven te geven. Project NICU, het project dat ventraal staat in de film, streeft ernaar dat de babysterfte zodanig daalt, dat ouders vertrouwen krijgen in een toekomst voor hun baby en ze direct na de geboorte een naam durven te geven. De erkenning die elk kind verdient.

Opnamen in Afrika voor tweede documentaire afgerond

Begin november vertrok ik, na een aantal maanden voorbereiding, naar het Afrikaanse Tanzania voor de opnamen van mijn tweede documentaire. Voor de film heb bijna 24/7 gefilmd op een intensive care voor baby’s in een missieziekenhuis in Sengerema en onder andere artsen, verpleegkundigen en moeders geïnterviewd.

Het waren twee enerverende weken, waarbij thema’s als verlies, liefde, machteloosheid, hoop, verdriet en troost zich constant afwisselden en vaak naast elkaar stonden. Voor mij is het zowel als filmmaker als persoonlijk een hele bijzondere, mooie en ontroerende ervaring geweest, om zo dicht bij mensen en hun ervaringen en emoties te mogen komen.

Normaal gesproken heb ik met mensen die ik ga interviewen, zowel voorafgaande als tijdens opnamen hele openhartige gesprekken, maar blijf ik wel een buitenstaander. Doordat ik nu ook twee weken vele uren op de intensive care verbleef, de moeders leerde kennen, stervende baby’s heb vastgehouden en erbij was dat het ernstig zieke baby’s lukte om het leven aan te grijpen, ben ik me niet alleen als professional, maar ook als mens betrokken gaan voelen. De mensen en omstandigheden hebben me diep geraakt en ik denk en hoop dat de documentaire op kijkers hetzelfde effect heeft.

Inmiddels ben ik weer terug in Nederland en volop bezig met de montage, waarbij de focus ligt op authenticiteit, transparantie en integriteit. De film gaat begin 2019 in première. Heb je interesse om daarbij aanwezig te zijn, stuur dan even een mailtje naar denise@deniseeigenbrood.nl